Even naar jezelf kijken…

Soms heb je even nergens meer zin in. De meiden waren in een verschrikkelijk humeur (Schreeuwen, grote monden en zelfs mamma slaan!)  Eigenlijk was ik het liefste meteen mijn bed in gekropen, maar dan kom je beneden, de meiden liggen op bed en je lieve hubbie zit de open haard op te stoken. En als ik terug denk aan mijn gezellige wandeling met de beestjes, lijkt de wereld even zo kwaad niet meer. 

MIjn verstand weet echt wel dat het leven mooi is, het is alleen dat gevoel dat soms de baas lijkt te zijn. Het huilen staat je dan nader dan het lachen en dat is het moment dat je eens goed moet gaan nadenken. Even kijken of die verdrietige dingen in je gedachten er wel echt zijn, of ze een reden hebben of dat ze er gewoon zijn, gewoon, omdat het kan zeg maar. En gelukkig kom je er dan negen van de tien keer achter dat dat gevoel niet gegrond is en dan kan je jezelf weer oppikken en doorgaan.

Nee echt, mijn leven is zo slecht nog niet. Natuurlijk heb ik de nodige tegenslagen gehad in mijn leven, maar ik mag echt niet klagen.  Het is een cliche, maar er zijn zo waanzinnig veel mensen die het moeilijker hebben. Ik ben gezegend met met een schat van een man en twee prachtige, gezonde dochters. We hebben een mooi huisje, in een gezellige buurt met gezellige buren en ondanks dat ik mijn lieve vader moet missen is mijn moeder er nog steeds en is ze hertrouwd met een hele lieve man die eigenlijk een beetje als een 2e vader is voor mij. Ik kan nog wel even doorgaan, maar wat ik wil zeggen, is dat je , als je je down voelt, er soms goed aan doet om even vanaf een afstandje naar je eigen gevoel te kijken. Zo kun je jezelf soms een beetje helpen om je weer normaal te kunen voelen en niet als een emotioneel wrak. En geloof me, dat gaat best snel.


Kijk eens naar de mooie dingen, dieren en mensen om je heen, kijk eens naar de bomen, met hun mooie kleuren en de ruisende wind. Als je daar van kunt genieten, ben je op de goede weg.
Veilig in onze “knusse” stoel, zit ik deze blog te typen, omdat ik vind dat dat al veel te lang geleden is.  Zomaar een blog over wat mij op dit moment bezig houdt. Misschien heeft iemand iets aan mijn gedachtegangen o.i.d. Misschien ook niet.
Liefs Sjelly

Advertentie

2 gedachtes over “Even naar jezelf kijken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s