Lachen en huilen…………

Nog een paar nachtjes en dan is het alweer kerst. De kadootjes zijn binnen, het grootste deel van de boodschappen ook en het huis is alweer lekker in kerstsfeer. Op de radio klinken er steeds weer de meest oubollige kerstliedjes en ik geniet ervan. Niets is zo lekker als lekker hard meegalmen met kerstliedjes als er verder niemand thuis is.
De enige die me dan raar kan aankijken is de hond, daar ben ik wel tegen opgewassen.

De Decembermaand is voor mij al jaren een maand van gemengde gevoelens. Enerzijds wordt ik altijd blij van deze tijd. De sfeer, blije mensen (en dan vooral kinderen) en overal versieringen en lampjes. De keerzijde van deze feestmaand is ook het verdriet wat op de loer ligt. Verdriet om alle mensen die deze feestdagen niet meer met ons mee kunnen of willen vieren.  Verdriet om de mensen van wie we hielden en zijn overleden en ook verdiet om diegenen van wie we houden, die ervoor hebben gekozen om niet met ons mee te vieren.

Is dat gek? Ben ik dan een sentimentele muts? Ik weet het niet en eigenlijk zou het me ook niet uit moeten maken. A.s. donderdag bij de kerstdienst van de school van de meiden in de kerk, zullen er vast (zoals altijd) weer wat traantjes opwellen. Maar ach, dat is deel van wie ik ben (geworden)

Ik wens jullie allemaal hele fijne kerstdagen.

 

Liefst Sjelly.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s