Het is maar net hoe je er naar kijkt….

​Wat voor mij heerlijk rustig is, is voor jou misschien maar saai.

Iets wat jij misschien geweldig vind, vind ik misschien wel verschrikkelijk.

We zijn allemaal anders, we zien er allemaal anders uit. Je hebt dikke mensen, dunne mensen en dus ook gemiddelde maat mensen. Je hebt lange en korte mensen, en ook hierin is er een middenmoot. Sommige mensen hebben blond haar, anderen bruin of zwart ( al deze kleuren eindigen vaak in hetzelfde grijs). Wij mensen zijn er zelfs met allerlei kleuren huid.

Geen 2 mensen zijn precies hetzelfde. Nu hebben we het gehad over uiterlijk, maar hoe zit dat met je innerlijk? Met je karakter en je gedachten? Dat is nog veel unieker.

Kun jij zomaar vrolijk worden van een blaadje dat in de herfst van een boom valt, en al zijn kleuren en schoonheid zien? Of schop je hem weg of zie je hem nieteens vallen misschien?

Slaan tegenslagen jouw humeur neer, of zie je ze als een uitdaging?  Nu hoor ik sommige mensen denken, dat is maar net hoe je er tegenover staat. En daar hebben ze gelijk in, maar beseffen deze mensen ook dat die manier van denken, dat positieve, niet voor iedereen even vanzelfsprekend is en zeker niet even makkelijk?

Niet om nu depressief te gaan lopen doen hoor, begrijp me niet verkeerd, maar als ik me zwaar depressief voelde en er gebeurde iets kleins, had ik het gevoel dat mijn wereld instortte. Op het moment dat mensen om je heen dan komen met, ‘ kom op, zo erg is het niet, maak je niet zo druk!’  oid voelde ik me erg onbegrepen en afwijkend. Nu begrijp ik die mensen, maar begrijp ik ook dat het niet minderwaardig was om dat te denken.   

Verdriet, gemis, pijn, iedereen voelt deze dingen anders. De een is optimistisch en kijkt uit naar betere tijden,  de ander steekt misschien zelfs zijn kop in het zand. Er zijn mensen die openlijk huilen en hun verdriet en pijn laten zien,  maar ook mensen die eraan kapot gaan en naar de buitenwereld een masker op zetten van rozengeur en manenschijn.

We zijn allemaal anders, maar we zijn allemaal mensen en mensen hebben gevoel. 

Wij mensen zijn op ons best als we er voor elkaar zijn, in goede en slechte tijden ( nee dit is geen huwlijksgelofte) en vooral onvoorwaardelijk. 
We zijn allemaal anders maar toch ook allemaal gelijk.
Liefs Sjelly. 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s