Eenzaam…

Wat doet het zeer als je ziet hoe eenzaam de ouderen in ons land kunnen zijn. 

Vanavond, even na 5 uur, was ik onderweg van de AH naar mijn auto (I know, lui). Toen ik de parkeerplaats op liep zag ik een oudere vrouw lopen met haar handen vol tassen. Ze was klein en tenger en liep erg moeilijk, al helemaal met die zware tassen in haar handen. Ik besloot haar te vragen of ik misschien kon helpen door de tassen naar haar auto te dragen. De dame bleek niet met de auto te zijn, en ook nog de verkeerde kant op te zijn gelopen. Het arme mensje moest een heel eind terug lopen en wist eigenlijk zelf nieteens zo goed waarheen. Ze wist wel haar straat, maar hoe ze er moest komen was haar een raadsel. Ik was gelukkig wel met de auto en heb de tassen van haar over genomen en haar naar huis gebracht. 

Eenmaal bij haar thuis heb ik de boodschappen in de gang gezet en wilde haar gedag zeggen. De mevrouw in kwestie bleek echter zoveel verhalen te hebben die ze duidelijk kwijt wilde , dat het me een half uur kostte om weer terug naar huis te kunnen gaan. Ze was alleen, haar man overleden, en zat vol verhalen. Het ene moment ging het over de watersnoodramp en het volgende moment liep dit over naar de verhuizing, verhalen van vroeger, van hun grote gezin(ze waren thuis met 8 kinderen) en de kattenkwaad die ze uithaalden, over het feit dat ze , toen nog samen met haar man, savonds laat thuis kwamen en hun sleutel kwijt waren, de buren hebben opgetrommeld en nadat de deur geforceerd was, ze er binnen achter kwamen dat die sleutel in de schoen van haar man lag. Daarna liep het verhaal weer net zo makkelijk over in haar jeugd. Volgens mij was ze een beetje in de war, maar ze was vooral heel eenzaam en alleen. 

Het maakt me intens verdrietig als ik eraan denk hoeveel meer ouderen er rondlopen die net zo eenzaam en alleen zijn. Nu heb ik de tijd genomen om haar te helpen thuis te komen, maar de volgende keer staat ze daar misschien weer, zonder dat ze weet waar ze heen moet, alleen. Ik hoop met heel mijn hart dat iemand haar dan ook helpt en haar niet in de steek laat. Laten we deze mensen alsjeblieft zoveel mogelijk helpen en ze vooral niet in onze eigen haast voorbij lopen en aan hun lot over laten.

Liefs Sjelly

Advertentie

Een gedachte over “Eenzaam…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s