Klusjes

Misschien ben ik gewoon een ouderwetse zeikerd, en zeur ik te veel, maar toch wil ik graag iets kwijt. Laatst zag ik op facebook een post voorbij komen over een bord met daarop klemmen waar je een zakje geld aan kon hangen. Onder dat zakje hing een briefje voor welk karweitje dat geld was. Bijv. €1,50 voor het uitruimen van de vaatwasser. Ben ik nou gek, of zijn die klusjes gewoon onwijs duur? Naar mijn weten zijn die klusjes deel van de opvoeding,  en horen die er gewoon bij. Doe je je klusjes niet, dan krijg je geen zakgeld, denk ik dan eerder. Misschien een hele ouderwetse kijk van mijn kant, maar goed. Waarom moeten de mama’s (en pappa’s) smeken en soebatten om de kids iets te laten doen? 
Ik denk niet dat het belonen met geld de manier is om je kinderen te leren een steentje bij te dragen binnen het gezin. Dat moet eigenlijk gewoon vanzelfsprekend zijn. En natuurlijk hebben ze hun eigen wil en zal het niet altijd van harte gaan, maar laten we kinderen alsjeblieft niet gaan omkopen. 

Persoonlijk denk ik dat het effectiever zou zijn om het om te draaien. Kinderen mogen van alles. Mijn kids zijn klein maar, vooral mijn oudste, is het liefst de hele dag buiten. Normaal is dat echt prima, maar op het moment dat ik wil dat ze een klusje doet, geldt doodsimpel, eerst je klusje, dan buiten spelen.

Zie ik dat nou echt zo verkeerd?
Liefs Sjelly

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s