Onverdraagzaam

Waarom zijn de mensen zo weinig flexibel tegenwoordig. Als je met je kind op de fiets een straat oversteekt en het opstappen bij je dochter niet in een keer lukt, moet je niet bang hoeven zijn vooor boze automobilisten.Ja, ik bleef midden op straat staan terwijl je aan kwam scheuren, om mijn kind te beschermen. Gek he? Is dat nou een rede om toeterend langs ons heen te scheuren met de boodschap dat het achterlijk was om zo middenop te gaan staan, lekker voorbeeld was dat. Ja, inderdaad een heel goed voorbeeld. Zijn voorbeeld aan zijn kids daarentegen (die zaten ook in de auto) is een heel stuk slechter, namelijk die van onverdraagzaamheid.

Ik doe er alles aan om mijn kids te beschermen, en als het je stoord, is dat jammer voor je. Waar gaan we als mensheid naartoe als je nieteens 5 tellen kan wachten, omdat een kind van 7 iets langzamer op de fiets stapt. Waarom allemaal zo’n haast?

Kijk eens om je heen, adem even diep in en uit. Kijk naar hoe de kinderen het doen. Die haast en onverdraagzaamheid is niet aangboren, die is aangeleerd. Misschien is het een idee om eens wat beter naar onze kinderen te kijken, want zei laten zien is hoe wij bedoeld zijn. Nog onbedorven, felxibel, open. Niet bevooroordeeld en kwaaddenkend en gehaast. 
Liefs Sjelly

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s