We draaien door

Is Nederland nou echt helemaal gek geworden?

Zie ik nou serieus berichten voorbij komen over het afschaffen van het woord “boterham”?

Wat is er mis met het oerhollandse mooie, veelzijdige boterhammetje?

Volgens een bepaalde groep Nederlanders zou de naam boterham kunnen aanzetten tot ongezond eten. ????????????????????????????

Ik snap hier dus echt niks van, al zolang er brood gegeten wordt heten ze boterhammen.  Nee, het woord boter suggereert dat er zuivelproducten op moeten en het woord ham dat er vleesproducten op moeten. Uhm, wel eens gehoord van een aardbei , banaan, hagelslag, pindakaas op brood?  En dan nog, laat mensen nou eens lekker zelf bepalen wat we eten. ik hoef niet zo’n smerige plak vettige avocado op mijn “graanplak”(jawel, dat is een kanshebber voor de nieuwe benaming)

 

Hoe achterlijk kun je zijn als je weet te bedenken dat we misschien maar een avocadosneetje moeten gaan eten in plaats van een boterham ?

 

Echt, toen ik het bericht had gelezen betrapte ik mezelf erop dat mijn mond open stond… Van pure verbazing. We slaan door met z’n allen, we zijn helemaal gek aan het worden.

Of zou het misschien een welvaartsprobleem zijn. We hebben genoeg voedsel en hoeven dus niet te klagen over een gebrek aan eten. Dan is er dus voor de zeikerds onder ons genoeg tijd over om iedereen te gaan hersenspoelen over wat ze denken dat wel of niet goed is voor de mensen.

Maar laten we eerlijk zijn mensen, van al dat eten wat tegenwoordig niet goed meer voor je zou zijn, zijn we allemaal groot geworden en ook veel mensen heel oud mee geworden.

Mijn opa zei altijd; “Alles waar TE voor staat is niet goed voor je”.

Best wijze woorden toch?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s