Herfst, wat ben je mooi

Eindelijk is het zover. Het is eindelijk herfst in ons mooie kikkerlandje. 

Ik weet dat er mensen zijn die denken;” hoe kan je blij zijn met herfst?”

Dat zal ik je proberen uit te leggen.

De extreme droogte is voorbij, er valt weer regen, en de natuur komt weer een beetje tot leven, maar niet voor lang. Ze maakt zich op voor de winter en zelfs al voor het voorjaar.

Als ik nu door de natuur loop en kijk naar de bomen en planten, word ik blij van de mooie, warme kleuren. Als er dan een zuchtje warme herfstwind voorbij komt, sneeuwt het oranje en rood terwijl je met je voeten door door de knisperende bladeren op de grond loopt. En de geur van de herfst…, wauw, dat vind ik zo lekker, vooral als het net heeft geregend. Puur genieten in de warme herfstzon.

Overal om je heen laat de natuur zich in zijn volle schoonheid zien. 

Ja, de bomen worden kaal, het wordt sneller donker, het wordt kouder, maar kijk eens wat verder dan dat.

Kijk eens naar de grond, zie alle gevallen kastanjes, eikeltjes, hazelnoten, dennenappels. Zo bereiden de bomen zich nu al voor op het komende voorjaar en voeden de vele dieren. De voorbereidingen voor het prachtige groen dan, zijn nu al in volle gang.

Hou je ogen open voor alle prachtige paddenstoelen op de grond en aan de boomstammen, hun levensloop lijkt zo kort en soms zien ze er vies uit, maar kijk eens naar hoe mooi en sterk ze zijn. Kijk hoeveel dieren ze van eten voorzien, want veel van hen worden dankbaar gegeten door de dieren. Ze helpen om de natuur op te ruimen, voeden zich met rottende bladeren en hout. Ieder jaar komen ze weer ijzersterk terug door hun overlevende sporen onder de grond.

Zie ook de besjes in de bomen en struiken om je heen met hun mooie kleuren. Ze zijn voeding voor de vogels en knaagdieren, maar ook weer de zaadjes voor nieuwe planten, die we volgend jaar weer mogen verwelkomen. 

De herfst zit vol beloften en tekenen van hoe mooi en sterk ze is gemaakt door onze schepper. Ze doen precies wat ze moeten doen om te overleven. Ze hoeven zich geen zorgen te maken over de toekomst zolang we allemaal doen waar we voor gemaakt zijn. 

De herfst zit vol hoop, want als we om ons heen kijken, lijkt het of we alles zien aftakelen, maar als we beter kijken, zien we de belofte van een nieuw seizoen voor rijkdom en overvloed, precies zoals God ons belooft.

Laten we respect hebben voor de prachtige schepping van onze Heer. We mogen er gratis en voor niets van genieten, zolang we er ook voor zorgen dat we haar niet vernietigen. 

Ik dank God elke dag dat Hij deze prachtige wereld zo heeft geschapen. Dat ik, als simpel mens iedere dag zijn goedheid mag zien in alles om mij heen. Ik dank Hem dat ook ik erop mag vertrouwen dat Hij met mij is, altijd. Ik ben nooit eenzaam, of alleen. Hij is mijn kracht, mijn moed, mijn hemelse Vader. Hij heeft mij altijd lief en laat mij nooit in de steek.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s