It’s the most wonderfull time of the year…..

Toch? 

Heerlijk toch, lekker meebleren met al die kerstmuziek? ja, echt, ik ben er ook zo een, het liefst heb ik de hele dag kerstmuziek en kerstfilms op staan. Maar, weet je? Mijn gevoel voor wat betreft deze feestmaand is altijd heel erg dubbel.

Aan de ene kant ben ik altijd helemaal in mijn element met alle lampjes en versieringen. Het vooruitzicht van extra dagen met de mensen van wie je houd, van gezelligheid met elkaar en, waar mogelijk, elkaar helpen. Je weet wel, “de kerstgedachte”.

Maar aan de andere kant is december altijd een hele moeilijke maand voor mij persoonlijk en ik denk dat ik daar lang niet de enige in ben. 

Het gemis van alle dierbaren die er niet meer zijn is dan altijd zo veel erger en vooral meer aanwezig. Kerst en oud en nieuw vier je met je dierbaren, maar wat als die dierbaren er niet meer zijn? Je kan het allemaal nog zo gezellig en leuk maken als maar kan, maar dat gemis ligt (bij mij iig) heel dicht aan de oppervlakte.  Maar het is kerst, het is feest, dus je mag niet verdiretig zijn, dus propt het weg. 

En dan hebben we nog het feit, dat we in deze periode veel “verplichtingen” en plichten hebben. Veel dingen moeten/worden van je verwacht en dat is voor iedereen vervelend. En voor depressievelingen als ik, ligt dan een heel diep dal op de loer, maar dat mogen we natuurlijk niet laten zien toch? 

Weet je, als je je voelt zoals ik, is het misschien wel beter om met iemand te praten en niet altijd maar te blijven doen alsof alles goed is en er niets aan de hand is.

Laat weten dat je het moeilijk hebt en zorg, waar mogelijk, dat je je even terug kan trekken om even rust te nemen en je gedachten op een rijtje te zetten.

En neem van mij aan, dat het af en toe ook helpt om gewoon wel even boos of verdrietig te zijn. Het verdiet en de boosheid wegstoppen is als een opgeblazen strandbal onder water houden. Het kost je onwijs veel energie en en zodra je los laat komt het met een flinke vaart boven. Het is soms nodig om vrede te hebben met je gevoel en het even vrij te laten zodat je daarna weer verder kan genieten van al het moois wat het leven je te bieden heeft. 

Fijne feestdagen allemaal.

Liefs Sjelly

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s